VAKONDHÁLÓ, AGROSZÖVET, GYEPSZEGÉLYEK, FENYŐKÉREG, GEOTEXTÍLIA

Vakondháló, agroszövet, gyepszegély, geotextília

Aktív szűrők

VAKONDHÁLÓ, AGROSZÖVET, GYEPSZEGÉLYEK,

A palántaneveléshez használható tálcák közül választékunkban sok variáns közül választhat. Ezek a tálcák mérettől függetlenül alkalmasak szántóföldi és növényházi talajos termesztésben használt zöldségpalánták nevelésére. 

A műanyag gyepszegélyek alkalmazásával egy nagyon szépen tagolt díszkertet alakíthatunk ki. A szegéllyel megakadályozható az elburjánzás és a gyökerek elterjedése. 

Továbbá ebben a kategóriában található zsákos faháncs (70 liter), vakondháló, agroszövet, fatörzsvédők, támkarók különböző átmérőkben és hosszban.

Mi az a geotextília?

A geotextil egy olyan filcszerű terfil anyagból készült szövet, mely széleskörűen használható akár tóépítésről, akár kertépítésről legyen szó. Számos előnye van, melyekkel megkönnyíti a kertépítési folyamatokat.
Két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik az úgynevezett Terfil Multicolor, mely nem hőkezelt felületű, azaz nem UV álló, így minden esetben takarást igényel, vagy be kell temetni a föld alá. Különböző színekben érhető el, vastagsága 100 g / 150 g / 200 g / 400 g . Ez a geotextília ár -érték arányban kedvezőbb, viszont mindenképp takarást igényel.
A másik fajtája a hőkezelt, UV álló geotextília. Ez a típus annyiban különbözik, hogy talaj felé is teríthető. Különböző vastagságban 100 g / 150 g / 200 g fehér és fekete színben egyaránt és vastag geotextília, mely 300 g szürke színben elérhető.
Mindkét típus vízáteresztő geotextília, várható tartóssága legalább 25 év, természetes talajban 4<pH<9, 25 °C talajhőmérséklet alatt.  

Mire jó a geotextília?

A geotextília felhasználása széles körben elterjedt. Tó építés esetén a PVC tófólia vagy EPDM tófólia alá rakjuk, hogy védelmet nyújtson a kiálló, hegyes kövek, gyökérzet vagy törmelékek ellen és védi a medret az esetleges talajmozgástól. Továbbá használhatjuk a kerti tavi növények gyökérzetének korlátozása céljából. Ilyenkor tegyünk geotextilt a tavi növények gyökere köré.
Kert építés esetén hatékonyan használható talajtakaró gyomosodás ellen, a különböző rétegek elválasztásához, hőszigetelés céljából, közegszűréshez vagy talaj stabilizálás céljából, ilyenek például: térkő alá, járda alá, kőágyás alá, mulcs alá, ágyás elválasztására, járda elválasztására, fenyőkéreg alá, rézsű elválasztására, burkolat fixálására, stb. Télen a fagy ellen, nyáron pedig szárazság ellen nyújt védelmet.

Hogyan telepíthető a geotextília?

A geotextil lerakása nagyon egyszerű. Első lépésként fontos a megfelelő talajelőkészítés. A megfelelő sűrűségű anyag kiválasztását követően könnyen méretre vágható, kifeszíthető, telepítése 10-15 cm-es átfedéssel ajánlott. Fixálásához kapható geotextília rögzítő tüske. Minél vastagabb az anyag, annál magasabb szakítószilárdsággal rendelkezik.

Hogyan rendelhető a geotextília?

A geotextília árak, négyzetméter áron rendelhető. Alapvetően tekercsben kapható, mely fix szélességű és ebből tudjuk a megadott hosszúságot levágni. A tekercs szélességén változtatni nem tudunk. Például, rendelni akar a geotextília 150 g/m² fekete színből 10 nm mennyiséget, akkor a 2 méter széles tekercsből 5 métert fogunk levágni, így a rendelni kívánt darabszámhoz 10-es számot kell beírni.
A geotextília állandó raktárkészletről azonnal átvehető mezőhegyesi telephelyünkön vagy terjedelemtől függetlenül kiszállítjuk az ország bármely pontjára, akár 1 munkanap alatt.

Vakondháló, agroszövet, gyepszegély, geotextília