0.540000 kg
PVC ragasztható karmantyú - DN110

PVC ragasztható karmantyú - DN110

Bruttó ár: 2 850 Ft
Nettó ár: 2244 Ft

201003

Mennyiség

PVC ragasztós toldó

- Nyomásfokozat: 10 bar

Kérdése van a termékről?

PVC ragasztható karmantyú - DN110

PVC nyomócsövek és kötőelemek

A PVC nyomócsövek és idomok elsősorban hideg ivóvíz vezetésére szolgálnak, 20°C-on a termék nyomásfokozatának megfelelően a táblázatban megadott értékeknél nem nagyobb üzemi nyomáson (vezetékben mérhető legnagyobb nyomásérték). Ilyen körülmények között a csővezeték várható élettartama 50 év.

Alkalmazható:

- épületen belül: falhornyokban, falon kívül bilinccsel rögzítve, szerelőszekrényben
- épületen kívül: földbe fektetve

A PVC nyomócsövek és idomok PVC alapanyagú keverékből készülnek, melyek az MSZ-8000/1,2,5 követelményeit kielégítik. Ezen követelmények lényegében megegyeznek a kemény PVC csövekre vonatkozó DIN 8061 és 8062 szabvány előírásaival. A Pannonpipe Kft. rendelkezik azokkal az engedélyekkel, melyek alapján gyártmányai alkalmasak ivóvíz szállítására.

Épületen belüli alkalmazás

- Falhornyokban történő vezetésnél a szokásosnál szélesebb és mélyebb hornyot kell kialakítani, hogy a cső hőtágulására lehetőség legyen. Különösen fontos ez a leágazásoknál és irányváltozásoknál.
- Födém és faláttöréseken való átvezetésnél csőhüvelyt kell alkalmazni.
- 10 méteres egyenes szakasz beépítése esetén be kell iktatni egy csőlírát vagy irányváltoztatást.
- PVC nyomócsövet a falhoz bilinccsel kell rögzíteni, erre legalkalmasabb a műanyag bilincs.
- A csövet meghatározott helyeken elmozdulás mentesen, a többi helyen lazán kell megfogni, hogy hossztengelye irányában elmozdulhasson.
- Két csőlíra közé csak egy szilárd megfogást szabad alkalmazni. Szilárd megfogásnak kell tekinteni az elzáró szerelvényeket is, melyeket a falhoz kell rögzíteni, hogy működéskor fellépő erőket ne adhassa át a PVC csővezetékre.

Fontos tudnivalók

A 20-110 mm átmérőjű PVC nyomócsövek és idomok ragasztással köthetők egymáshoz.

A ragasztás menete:

- a letisztított felületeket papírvattával zsírtalanítani kell, zsírtalanítószer: DENATURÁLT SZESZ
- az idom és a csõ ragasztási felületét fa nyelű szőrecset segítségével, ragasztóval be kell kenni, ragasztószer: VINILFIX
- a ragasztóval bekent felületeket gyorsan össze kell dugni. Ezt követően csavarásnak illetve nagyobb mechanikai igénybe vételnek 30 percig kitenni nem szabad. A nyomáspróba 20°C-on 8 óra elteltével végezhető el. Alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási időt növelni kell (24 óra).

Szállítás, tárolás

A csöveket nagy mennyiségben tanácsos lehetőleg erre a célra kialakított szállítóeszközben szállítani. Másfajta szállítás és tárolás esetén a csövek a szállítóeszközön, tárolóhelyen lehetőeg teljes hosszukban feküdjenek fel, de legalább 1,5 méterenként legyenek alátámasztva és a rakat magassága ne haladja meg az 1 métert. Ütésszerű igénybevételt mind szállítás, mind tárolás során kerülni kell, különösen +5°C alatti hőmérséklet esetén. A terméket hosszabb idejű (3 hónap) tárolásnál közvetlen napsugárzástól védeni kell. A csöveket legcélszerűbben kalodában lehet tárolni.

201003

Adatlap

Csőátmérő szerint
110 mm
Termék súlya: 0.540000 kg

Kapcsolódó termékek