0.640000 kg
PVC ragasztható csatlakozó 110-4" KM

PVC ragasztható csatlakozó 110-4" KM

Bruttó ár: 3 690 Ft
Nettó ár: 2906 Ft

221202

Mennyiség

PVC ragasztható nyomóidom külső menetes

- Nyomásfokozat: 10 bar

Kérdése van a termékről?

PVC ragasztható csatlakozó 110-4'' KM

A PVC ragasztható csatlakozó 110mm x 4” KM alkalmazása igazán széleskörű, és sokoldalú. Nagyszerű alternatívát kínál a ragasztható csatlakozó 110 mm x 4" KM arra, hogy PVC nyomócsöveket alakíthassunk át ragasztás után menetesre.

Akár nyomócsőről csatlakozhassunk (az idom használatával) akár KPE vagy LPE idomokra, a szabvány menetnek köszönhetően.
A PVC ragasztható csatlakozó 110mm x 4” KM, egyik oldala ragasztható. Így tehát a csőre való felhelyezése bármilyen PVC ragasztóval pillanatok alatt megoldható.

Ragasztás folyamata:

- letisztított felületeket a ragasztás előtt papírvattával zsírtalanítani kell
- ragasztható csatlakozót és a csövet is ragasztóval be kell kenni
- ragasztóval bevont felületeket gyorsan illesszük egymásba. A ragasztást követő 30 percbe nem szabad mechanikai igénybevételnek kitenni a ragasztott felületet.
Nyomáspróba pedig 20°C-on, 8 óra elteltével végezhető el.

A PVC ragasztható csatlakozó 110 mm x 4" KM idom a ragasztást követően stabilan, 100%-an szivárgásmentesen fog rögzülni a csövön.
Bármilyen belső menetes idom csatlakoztatása előtt, a külső menetes toldás idomot érdemes Loctite menettömítővel vagy teflonszalaggal ellátni.

Az így előkészített idomot tekerjük rá a PVC ragasztható csatlakozó 110 mm x 4" fittingre.
De akár szigetelhetjük teflonszalaggal is, amit 10-15 mozdulattal körbetekerjük, hogy itt is elérhessük a cseppmentes, szivárgásmentes csatlakoztatást.

Ragasztható csatlakozók alkalmazhatósága:

épületen belül: falhornyokban, falon kívül bilinccsel rögzítve, szerelőszekrényben
akár épületen kívül: földbe fektetve, nyirkos, vizes helyen

A PVC ragasztható csatlakozó 110mm x 4” KM  jellemzői:

- Az idom belső átmérője 110 mm (tehát 110 mm-es PVC nyomócsőre ragasztható)
- 4" szabvány külső menet
- 10 bar nyomástűrés

Fontos tudnivalók

A 20-110 mm átmérőjű PVC nyomócsövek és idomok ragasztással köthetők egymáshoz.

Ragasztás menete:

- a letisztított felületeket papírvattával zsírtalanítani kell, zsírtalanítószer (pl.: denaturált szesz vagy Cepex PVC tisztító folyadék)
- az idom és a cső ragasztási felületét fanyelű szőrecset segítségével, ragasztóval be kell kenni, ragasztószer ( pl.: Vinilflix, Tangit, Griffon, Cepex)
- a ragasztóval bekent felületeket gyorsan össze kell dugni. Ezt követően csavarásnak, illetve nagyobb mechanikai igénybevételnek 30 percig kitenni nem szabad. A nyomáspróba 20°C-on 8 óra elteltével végezhető el. Alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási időt növelni kell (24 óra).

Szállítás, tárolás

A csöveket nagy mennyiségben tanácsos lehetőleg erre a célra kialakított szállítóeszközben szállítani. Másfajta szállítás és tárolás esetén a csövek a szállítóeszközön, tárolóhelyen lehetőleg teljes hosszukban feküdjenek fel. Esetleg  legalább 1,5 méterenként legyenek alátámasztva és a rakat magassága ne haladja meg az 1 métert. Ütésszerű igénybevételt mind szállítás, mind tárolás során kerülni kell, különösen +5°C alatti hőmérséklet esetén. A terméket hosszabb idejű (3 hónap) tárolásnál közvetlen napsugárzástól védeni kell. Ezeket a csöveket legcélszerűbben kalodában lehet tárolni.

Öntözéswebáruház Youtube csatorna

221202

Adatlap

Csőátmérő szerint
110 mm
Menet mérete
4"
Termék súlya: 0.640000 kg

Kapcsolódó termékek