0.395000 kg
Hunter PGV - 101, 1" KK mágnesszelep

Hunter PGV - 101, 1" KK mágnesszelep

Bruttó ár: 6 391 Ft
Nettó ár: 5032 Ft

335120

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
5 5% Legfeljebb 1 598 Ft
Mennyiség

Hunter PGV 101 KK mágnesszelep öntözéshez

- 1" külső menetes
- Nagy igénybevételre tervezett
- 10 bar max nyomás
- Vízmennyiség-szabályzó
- Belső kézi indító
- Mereven alátámasztott membrán
- Fedél csavarjai és a szolenoid magja kiesés ellen biztosított
- Accu-Set™ nyomásszabályzó fölszerelhető

Kérdése van a termékről?

Hunter PGV - 101, 1" KK mágnesszelep

-PGV-101 MM-B 1” KM elektromos mágnesszelep

- 24V AC váltóáramú mágnestekercs, szolenoid

Főbb tulajdonságai:

- Menete: 1 col külső menet (KM)

- Belső és külső kézi indító

- 24V-os öntöző vezérlő automatikához

- Átfolyásszabályzóval ellátva-Anyaga erős PVC

- A membrán tömítése szivárgásmentes
- Üvegszállal erősített poliamid menetes szorítógyűrű

- Elemes vezérlővel is megfelelő

- Felszerelhető egyenáramú impulzus behúzómágnes is (9 V DC szolenoid)

- A fedél csavarjai kiesés ellen biztosítottak, karbantartása egyszerű

- Környezeti hőmérséklet: akár 66°C

Műszaki adatok:

- PGV101: 0,7-115 l/perc (0,05-7m³/óra)

- Nyomástartomány 1,5-10 bár nyomás (150-1000 kPa)


Behúzómágnes műszaki adatai:

-24V váltóáramú

-370mA behúzóáram

-210mA tartó áram

Méretei:

-1” csatlakozás

-13 cm magas

-12 cm hosszú

-6 cm széles

Hunter PGV 101 KK mágnesszelep  Termékleírás:

A Hunter PGV-101 1” külső menetes átfolyásszabályzós elektromos mágnesszelep manapság a legelterjedtebb öntözést kisegítő eszköz kiskertek, kisebb öntözendő területek automata rendszerének kiépítésekor. Ezen típusú kiskerti rendszereknél ez a nyomás maximum 10 bar. Ivóvízről, fúrt kútról egyaránt működtethető. A mágnesszelepet a vezérlőautomatika és öntözővíz nyomása együttesen működteti. A szelep alapból nyitott állapotban van. Az átfolyó vízmennyiség és nyomás könnyen szabályozható, ezáltal a mágnesszelep meghosszabbítja az öntöző rendszer élettartamát. Tiszta vizű rendszernél használjuk. A PGV újrahasznosított vizet jelölő fekete állító kulcs külön rendelhető, mellyel gyorsan be lehet állítani a szelepek pontos működését. Jelentős mennyiségű vizet lehet megtakarítani, ha a Hunter Accu-Sync nyomásszabályzóval egészítjük ki mágnesszelepes öntözésünk. Ezzel az eszközzel elkerülhető, hogy nehogy túl nagy nyomással működjenek a PGV mágnesszelepek. Az öntöző kört könnyen lehet kézzel indítani, belső és külső kézi indítóval egyaránt rendelkezik. A Hunter mikro öntözőkhöz való használatot is lehetővé teszi a kis átfolyó vízmennyiség.  Átfolyásszabályzóval van szerelve, ezzel szűkíthető az átfolyás keresztmetszete, aminek köszönhetően a nyomás is csökken.

Hunter PGV 101 KK mágnesszelep  működése:

A mágnesszelep működésének alapelvét a nyomáskiegyenlítés és az elektromágnesesség képezi. Ha kicsit részletesebben megnézzük, akkor felfedezhetünk egy membránt, amely elzárja a víz útját a szolenoid kamra bejáratánál. Zárt állapotban egy vasmag feszül neki a membránnak, amely ugyanakkora nyomást gyakorol a membránra, mint a víz, a membrán másik oldalán. Elektromosság hatására azonban a vasmag elmozdul az elektromágneses térben, így a megnyílik az út a víz előtt. Ha lekapcsoljuk az elektromos áramot, akkor egy erős rugó visszarántja a vasmagot az eredeti helyébe, és a membrán ismét elzárja a víz útját. A mágnesszelep természetesen kézzel is működtethető. Ez esetben egy kar elmozdításával nyithatjuk és zárhatjuk a szelepet. A mágnesszelep működésének megértése sok esetben segíthet a telepítés és a karbantartás során.

Hunter PGV 101 KK mágnesszelep  Hibaelhárítás:

Amikor az öntözőrendszer mágnesszelepe meghibásodik, érdemes utánajárni a probléma forrásának.

A mágnesszelep szolenoid része jellemzően akkor megy tönkre, ha télire elfelejtettük kikapcsolni az öntözőrendszer automatikáját és az szárazon továbbra is működteti a mágnesszelepet. Ha csak az elektronika megy tönkre, megoldható, hogy a szolenoidot cseréljük ki a ház cseréje nélkül.

A mechanikus meghibásodások az elektronikainál jóval gyakoribbak, legfőképp szennyeződések okozzák a problémát, mint például szennyezett víz vagy homok. Abban az esetben, ha nem zár a szelep, vagy zártan is átereszt, akkor a membránra rakódott szennyeződés okozza a gondot. Ilyenkor a vezérlőt áramtalanítsuk, zárjuk el a fő csapot, mivel nyomás alatt tilos szétszedni a rendszert. Többnyire átmosással javítható, ha mégsem javul, ajánlott egy új mágnesszelepet beszerezni.

Az alábbi videós oktatóanyag segítségére van a működési mechanizmusuk megismeréséhez.

https://www.youtube.com/watch?v=yw1PVEGTFKU

335120

Adatlap

Menet mérete
1"
Menet típusa
Külső
Termék súlya: 0.395000 kg

Kapcsolódó termékek