Mágnesszelep , mágnesszelepek Hunter, Rainbird,K-Rain

Mágnesszelepek

Aktív szűrők

Mágnesszelep, Mágnesszelepek , Szolenoid

 

Hunter, K-Rain, RainBird, Toro, Irritrol mágnesszelep és szolenoid

Manapság egyre elterjedtebb az automata öntözőrendszerek kiépítése, mely megkönnyíti, mind a kiskertek, parkok, mind a nagy ipari területek, sportpályák öntözését. Kínálatunkban számos híres világmárka elérhető: Hunter, RainBird, K-Rain, Toro vagy Irritrol mágnesszelep. Bármilyen méretre, típusra van szüksége, nálunk biztos megtalálja. Az automata öntözőrendszer lelke a mágnesszelep. Ez indítja be, illetve állítja le megadott időközönként a vizet. Működése nem bonyolult, az elektromágnesesség elvén alapul.

 

Ha a tekercsekben áram halad át, akkor megnyílik a szelep és szabaddá válik az út a víz előtt. Így akár kézzel, akár egy időkapcsolóval is könnyen indítható és leállítható. A mágnesszelep ugyanakkor vízmennyiség szabályzóval felszerelve is kapható. Attól függően, hogy a szelep mennyire nyílik ki, szabályozni lehet az időegység alatt átjutó víz mennyiségét. Ez igen hasznos a vízspórolás szempontjából is. A mágnesszelep mágnesszelepek és az időkapcsoló egyidejű használatával tehát az öntözőrendszer teljes mértékben automatizálható.

 

Az öntözővíz szétosztásában van alapvető feladatuk, ezzel lehet körökre/zónákra osztani az öntözendő területet, megbízhatóságuk mindennél fontosabb kérdés. A szolenoid lehet 24 V/AC váltóáramú, melyet hálózati öntözésvezérlőhöz használunk vagy 9V/DC egyenáramú, melyet elemes öntözésvezérlőhöz használunk. A mágnesszelepek bekötésében fontos szerep jut a hollanderes szelepkötő idomoknak, valamint a szelepek eltakarását és védelmét biztosító szelepaknáknak is.

Öntözéswebáruház Youtube csatorna

Mágnesszelepek

 

 

 


Mágnesszelepek