0.835000 kg
Rain Bird PGA-150 1,1/2" BB mágnesszelep

Rain Bird PGA-150 1,1/2" BB mágnesszelep

Bruttó ár: 28 990 Ft
Nettó ár: 22827 Ft

291730

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
5 5% Legfeljebb 7 248 Ft
Mennyiség

Rain Bird mágnesszelep öntözéshez

- 6/4" belső menetes
- Nagy igénybevételre tervezett
- Könnyű szerelhetőség
- Nyomás: 1 - 10,4 bar
- Vízáteresztő képesség: 0,5-34 m3/óra

Kérdése van a termékről?

Rain Bird PGA-150 1,1/2" BB mágnesszelep

Rain Bird mágnesszelep öntözéshez

- 6/4" belső menetes
- Nagy igénybevételre tervezett
- Könnyű szerelhetőség
- Nyomás: 1 - 10,4 bar
- Vízáteresztő képesség: 0,5-34 m3/óra

- PGA 150 6/4” BB elektromos mágnesszelep

- 6/4” (col) belső menetes (BM) csatlakozás

- Átfolyásszabályzóval felszerelt

- Mágnesszelep mezőgazdasági területekre, közterületekre, parkokra, sportpályákra

- 24V AC váltóáramú behúzó mágnes, szolenoid

- Kiegyenlített nyomású membránnal a hosszú élettartamért

 

 

Főbb tulajdonságai:

- Menete: 6/4 col belső menet (BM)

- Belső és külső kézi indító

- 24V-os öntöző vezérlő automatikához

- Átfolyásszabályzóval felszerelt

- Kettős szőrözésű vezéráramlás (szolenoid szűrő és öntisztuló membránszűrő)

- Anyaga erős PVC

- A membrán tömítése szivárgásmentes

- Egybeépített szolenoid befogott vezérlőtűvel

- Elemes vezérlővel is megfelelő

- Felszerelhető egyenáramú impulzus behúzómágnes is (9 V DC szolenoid)

- Légtelenítő csavar a szelep átmosásához

- Rozsdamentes acél csavarok

- Környezeti hőmérséklet: akár 43 °C –ig

Műszaki adatok:

- 150-PGA: 0,5-34 m³/óra

- Nyomástartomány: 1-10,4 bar (23°C-on)

- Átfolyó vízmennyiség: 8,3-566,6 liter/perc

- Hőmérséklet: 43 °C-ig

Behúzómágnes műszaki adatai:

- 24VAC váltóáramú- 50Hz

- Kapcsolási áram: 0,30 A (7,2 VA)

- Üzemi áram: 0,19 A (4,6 VA)

Méretei:

-6/4” csatlakozás

-20,3 cm magas

-17,2 cm hosszú

-8,9 cm széles

Nyomásveszteség:

m³/óra

Egyenes átfolyás (bar)

Alsó beömlés (bar)

7

0,15

0,11

8

0,17

0,13

9

0,19

0,15

10

0,25

0,17

12

0,38

0,24

14

0,54

0,35

16

0,69

0,46

22

1,23

0,83

Termékleírás:

A Rain Bird PGA 150 6/4” belső menetes elektromos mágnesszelep manapság a legelterjedtebb öntözést kisegítő eszköz mezőgazdasági területek, közterületek, parkok, sportpályák automata rendszerének kiépítésekor. Ezen típusú kerti rendszereknél ez a nyomás maximum 10 bar. Az átfolyásszabályzó segítségével az átfolyó víz keresztmetszetét tudjuk csökkenteni, így a nyomás is egyenértékűen csökken. Ivóvízről, fúrt kútról egyaránt működtethető. A Rain Bird amerikai cég törekszik a környezet védelmében is eljárni azzal, hogy minél több vizet spóroljunk meg, mellyel a pénztárcánk is igen csak jól jár. Szlogenjük az „intelligent use of water” (intelligens vízhasználat) is ezt tükrözi, folyamatosan fejlesztik termékeiket, hogy minél magasabb minőséget tudjanak biztosítani. A mágnesszelepnek akár tíz évig is biztosított a működése, ez alatt több tízezer nyitást és zárást hajhatunk rajta végre. A mágnesszelepet a vezérlőautomatika és öntözővíz nyomása együttesen működteti. A szelep alapból nyitott állapotban van. Az átfolyó vízmennyiség és nyomás könnyen szabályozható, ezáltal a mágnesszelep meghosszabbítja az öntöző rendszer élettartamát. Tiszta vizű rendszernél használjuk. Az öntöző kört könnyen lehet kézzel indítani, belső és külső kézi indítóval egyaránt rendelkezik. A PGA típus nagy ellenállóképességű PVC műanyagból készült. A kiegyenlített nyomású membrán egy újonnan kifejlesztett technológia, mely alkalmazása során a szelep élettartamát jelentősen meghosszabbítja. Emellett nagy szerepet játszik a membránnál és szolenoidnál alkalmazott kettős szűrőrendszer is.

Működési elve:

A mágnesszelep működésének alapelvét a nyomáskiegyenlítés és az elektromágnesesség képezi. Ha kicsit részletesebben megnézzük, akkor felfedezhetünk egy membránt, amely elzárja a víz útját a szolenoid kamra bejáratánál. Zárt állapotban egy vasmag feszül neki a membránnak, amely ugyanakkora nyomást gyakorol a membránra, mint a víz, a membrán másik oldalán. Elektromosság hatására azonban a vasmag elmozdul az elektromágneses térben, így a megnyílik az út a víz előtt. Ha lekapcsoljuk az elektromos áramot, akkor egy erős rugó visszarántja a vasmagot az eredeti helyébe, és a membrán ismét elzárja a víz útját. A mágnesszelep természetesen kézzel is működtethető. Ez esetben egy kar elmozdításával nyithatjuk és zárhatjuk a szelepet. Elég akár az ¼-ét elfordítani a szolenoidnak a belső átfolyás érdekében. A szolenoid egybe van építve a befogott vezérlőtűvel. A mágnesszelep működésének megértése sok esetben segíthet a telepítés és a karbantartás során.

Hibaelhárítás:

A mágnesszelep szolenoidjának vagy membránjának meghibásodása esetén azokat könnyen, házilag is kicserélhetjük, hiszen kapható hozzá pótalkatrész, így nem kell egy teljesen új komplett készüléket vásárolnunk.

A tetején lévő 4 csavar kiszerelését követően könnyen le tudja venni a mágnesszelep tetejét, így egyszerűen ki lehet takarítani, meg lehet szerelni a készüléket.

Amikor az öntözőrendszer mágnesszelepe meghibásodik, érdemes utánajárni a probléma forrásának.

A mágnesszelep szolenoid része jellemzően akkor megy tönkre, ha télire elfelejtettük kikapcsolni az öntözőrendszer automatikáját és az szárazon továbbra is működteti a mágnesszelepet. Ha csak az elektronika megy tönkre, megoldható, hogy a szolenoidot cseréljük ki a ház cseréje nélkül.

A mechanikus meghibásodások az elektronikainál jóval gyakoribbak, legfőképp szennyeződések okozzák a problémát, mint például szennyezett víz vagy homok. Abban az esetben, ha nem zár a szelep, vagy zártan is átereszt, akkor a membránra rakódott szennyeződés okozza a gondot. Ilyenkor a vezérlőt áramtalanítsuk, zárjuk el a fő csapot, mivel nyomás alatt tilos szétszedni a rendszert. Többnyire átmosással javítható, ha mégsem javul, ajánlott egy új mágnesszelepet beszerezni.

Öntözéswebáruház Youtube csatorna

KPE idom

291730

Adatlap

Menet mérete
6/4" (1,1/2")
Menet típusa
Belső
Termék súlya: 0.835000 kg

Kapcsolódó termékek