Szelepaknák szelepdobozok standard, jumbo, mini, kerek szelepakna

Szelepaknák szelepdobozok

Aktív szűrők

Szelepakna

A szelepakna használata egy automatizált öntözőrendszer esetén elengedhetetlen. Az automatizálás során a mágnesszelepek és szerelvényeik védelme, elrejtése kihagyhatatlan fázisa a munkafolyamatnak, tervezésnek. A szelepaknák esztétikailag nem jelentenek „gondot”, ugyanis a lépésálló fűzöld színű tető kiválóan alkalmazkodik a viszonyokhoz, ezzel nem elrontva a kertünk szépségének látványát. A szerelvények védelme mellett hasznos a szelepakna szerepe abban is, hogy a rendezett összkép mellett, az idomok is rendezettek legyenek, így egyszerűsítve egy esetleges későbbi módosítást, bővítést.
Érdemes a szelepaknákat úgy elhelyezni, valamint a föld bemosódását elkerülni, hogy geotextíliával körbetekerjük a szelepaknát, így meghosszabbíthatjuk az élettartamát, valamint a szerelvényeket, mágnesszelepeket is védjük a külső behatásoktól.
Rendkívül mobil megoldást kínálnak a szelepaknák a szerelvények elrejtéséhez, nyugodtan használhatunk belőlük többet is, ha szükséges.
Kiegészítőként kaphatók az aknákhoz, tartalék fedelek, szelepház magasító modulok is, amelyek használatával további hasznos, a szerelvényeinknek védelmet nyújtó területet kapunk.

Szelepakna méretének kiválasztása

A szelepakna kiválasztása során mindenképpen fontos, hogy mekkora kertet akarunk automatizálni, valamint, hogy hány darab mágnesszelepet is akarunk használni. Ez nagyban befolyásolja a szerelvény méretét, amihez tudjuk igazítani a szelepakna méretét.

- Kicsi kerek szelepakna: 1 db mágnesszelephez tudjuk használni, kisebb kertekhez javasolt. Formáját tekintve kör alakú, azonban a tető itt is zöld színű, lépésálló.

- Kerek szelepakna:
1-2 db mágnesszelephez és szerelvényeihez javasolt, általában ezt a méretet is kisebb kertek automata öntözőrendszerének kialakításához használható.

- Standard szelepakna: 4 db mágnesszelep beszerelésére alkalmas, téglalap alakú szelepakna, ami tökéletes választás egy 3-4 zóna kialakítására. Közepes méretű kertek automatizálására ideális.

- Jumbo szelepakna: 6-8 db mágnesszelep és a hozzá tartozó szerelvényekhez ajánlott, ez esetben már kifejezetten nagyobb kertekhez is a „Jumbo” méretet érdemes választani.

Vásároljon szelepaknákat közvetlenül az importőrtől. Öntözőrendszer szelepakna mini, midi,jumbo standard szelepaknák.

Szelepaknák szelepdobozok