Vakondháló agroszövet geotextília gyepszegélyek fenyőkéreg

Geotextília, terfil, agroszövet

Aktív szűrők

Geotextília, terfil, agroszövet

Geotextília, terfil, agroszövet nagy választékban kiváló minőség. Raktárról gyors szállítással az ország egész területére.
A műanyag gyepszegélyek alkalmazásával egy nagyon szépen tagolt díszkertet alakíthatunk ki. A szegéllyel megakadályozható az elburjánzás és a gyökerek elterjedése.

Továbbá ebben a kategóriában található zsákos faháncs (70 liter), vakondháló, agroszövet, fatörzsvédők, támkarók különböző átmérőkben és hosszban.

Mire jó a vakondháló?

A vakondok jelenléte, munkássága ellen a leghatékonyabb védekezési mód a vakondháló, amelynek további előnye, hogy teljesen humánus. Tehát vegyszermentes.

További nem elhanyagolandó tényező a használatával kapcsolatban, hogy semmiféle káros hatással nincs a növények növekedésével kapcsolatban.

A kert rendezése, illetve automatizálása érdekében az első nagyon fontos lépés a vakond háló lerakása. Ez garantálja, a későbbiekben a vakondtúrások okozta szépséghibák kialakulását.

Hogyan használjuk a vakond hálót? 

Mielőtt a vakond elleni háló lefektetésre kerülne, érdemes a talajt kiegyenlíteni, a mindenféle egyenletlenségek ugyanis cseppet sem segítik a háló kiterítését. Valamint annak későbbi hatékonyságát.

A vakondhálót érdemes 25-30 cm mélyen a talajba elhelyezni, így elkerülhetjük azt, hogy a későbbiekben az esetleges talajmunkák során megsérüljön a háló. Amely következményeként már nem látná el tökéletesen a funkcióját.

Fontos, hogy a vakondháló kiterítése esetén, mindig fedésbe (15-20 cm) kerüljön le, így elkerülve az esetleges réseket, amely a vakondok számára újabb dúrási, rombolási lehetőséget teremtene.

Amennyiben utólag szeretnénk fákat, bokrokat telepíteni, az sem jelent gondot, ugyanis a vakondháló feletti földréteget könnyedén eltávolíthatjuk. Ezzel a lépéssel máris hozzáférhetünk a vakondhálóhoz, amelyet egy ollóval vagy késsel megvághatunk. Így a telepített növény gyökérzetének máris megfelelő mélységet tudunk biztosítani.

A vakondháló rögzítéséhez érdemes vakondháló leszúró tüskét használni, amely kialakításának köszönhetően, erősen és stabilan fogja a hálót rögzíteni. Ezzel kizárva annak elcsúszási, mozgási lehetőségét.

Hogyan rendelhető a vakondháló?

Webáruházunkban a könnyebb választás, valamint a jobb személyre szabhatóság végett, széles méretválasztékban találhatók meg a vakondhálók, és a hozzájuk alkalmazandó kiegészítők.

Mi az a geotextília?

geotextil egy olyan filcszerű terfil anyagból készült szövet, mely széleskörűen használható akár tóépítésről, akár kertépítésről legyen szó. Számos előnye van, melyekkel megkönnyíti a kertépítési folyamatokat.
Két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik az úgynevezett Terfil Multicolor, mely nem hőkezelt felületű, azaz nem UV álló, így minden esetben takarást igényel, vagy be kell temetni a föld alá. Különböző színekben érhető el, vastagsága 100 g / 150 g / 200 g / 400 g . Ez a geotextília ár -érték arányban kedvezőbb, viszont mindenképp takarást igényel.
A másik fajtája a hőkezelt, UV álló geotextília. Ez a típus annyiban különbözik, hogy talaj felé is teríthető. Különböző vastagságban 100 g / 150 g / 200 g fehér és fekete színben egyaránt és vastag geotextília. Amely 300 g szürke színben elérhető.
Mindkét típus vízáteresztő geotextília, várható tartóssága legalább 25 év, természetes talajban 4<pH<9, 25 °C talajhőmérséklet alatt.  

youtube

vakondháló agroszövet gyepszegély

Geotextília, terfil, agroszövet