Áramláskapcsolók nyomáskapcsolók kedvező áron

Áramláskapcsolók, nyomáskapcsolók és tartozékaik

Aktív szűrőkÁramláskapcsolók nyomáskapcsolók és tartozékaik

A folyadék szállítására szolgáló szivattyúk bonyolult eszközök, amelyeket ma már egyre szélesebb körben alkalmaznak. A mechanikai munkát felhasználó gépek ősei már évezredekkel ezelőtt megjelentek, de ahogy a technikai fejlődött. Úgy lettek egyre hatékonyabbak a szivattyúk, amelyekhez ma már olyan elemeket is kapcsolnak. Amikre a régi felhasználók még csak nem is gondoltak volna.

Sok más mellett ilyen elem az áramláskapcsolók nyomáskapcsolók is, ami fontos feladatot lát el a szivattyú mindennapos működése során. Tudniillik ez a bonyolult gépezet nem tudja az elvárt hatékonysággal ellátni a feladatát, ha a háttérben nem dolgoznak szorgos kis kezecskék.

Mi az áramláskapcsolók nyomáskapcsolók szerepe?

Az áramláskapcsoló lényegében ki- és bekapcsolja a szivattyút az elvárt módon. Ráadásul szükség esetén azt is jelezni tudja, ha a vezetékben esetleg nem áramlik elég folyadék.  Áramláskapcsolók nyomáskapcsolók képesek arra, hogy ilyen esetben lekapcsolja és ezáltal megvédjék a szivattyút.

Nem mellékesen ez a funkció a felhasználót is megkíméli. Hiszen egy esetleges csőrepedésnél az áramláskapcsoló érzékeli a problémát, és megakadályozza. Úgy    hogy nagy mennyiségű víz kárba vesszen vagy kárt okozzon.

Vezeték eresztésekor vagy egy csap csepegésekor normál esetben az áramlás nem állna le. A szivattyú pedig a folyamatos működés miatt le is éghet.

Hogyan dolgozik az áramlásmérés?

Az áramlásmérő és az áramláskapcsoló tulajdonképpen a cső keresztmetszetén áthaladó anyag áramlásának sebességét és/vagy térfogatát méri. Típusait tekintve az áramláskapcsolók nyomáskapcsolók lehetnek:

- turbinakerekes,

- forgókerekes,

- örvényáramos,

- ultrahangos,

- torlólapátos vagy épp elektromágneses.

Emellett beszélhetünk még forgó dugattyús, ovállkerekes, fogaskerekes, valamint csavarorsós eszközökről is.

Beszerzéskor és beszereléskor fontos szem előtt tartani, hogy a szivattyú zárónyomásának szabályozására az áramláskapcsoló nem képes. Ezért csak olyan szivattyúnál lehet használni, amelynek a maximális nyomása nem haladja meg a rendszer maximális nyomását.

Milyen áramláskapcsolót nyomáskapcsolót érdemes használni?

Az áramláskapcsolók nyomáskapcsolók vásárlásánál is szem előtt kell tartani, hogy milyen szivattyúhoz fogjuk használni, és hogy milyen teljesítményre, tudásra van szükségünk.

Ha javaslatot tehetünk, akkor mi szívesen használjuk és ajánljuk a Leo termékeit, hiszen azokkal megfelelően védhetők és vezérelhetők a szivattyúk. A kedvező áron elérhető, hatékonyan dolgozó LEO áramláskapcsolók professzionális technológiával készülnek. Automatikus üzemet biztosítanak, védenek a szárazon futástól, és kiválóak öntözésre vagy locsolásra használt szivattyúk esetében.

Áramláskapcsolók nyomáskapcsolók

Nyomáskapcsolót akkor alkalmazunk, ha szeretnénk automatizálni a szivattyú be- és kikapcsolását. 
Nyomáskapcsoló érzékeli a nyomáscsökkenést (például mert kinyitottunk egy kerti csapot). A csővezetékben és amikor a nyomás eléri az előre beállított bekapcsolási értéket, feszültség alá helyezi a szivattyút, azaz bekapcsolja azt. A kikapcsolás menete ennek az ellenkezője. Azaz amikor a nyomáskapcsoló érzékeli, hogy a csővezetékben az előre beállított kikapcsolási nyomásérték fölé emelkedett a nyomás, kikapcsolja a szivattyút. Ezek a kapcsolók előre beállított gyári be- és kikapcsolási értékekkel rendelkeznek, melyek az átlagos felhasználó számára többnyire megfelelőek. 

youtube

áramláskapcsolók nyomáskapcsolók

Áramláskapcsolók, nyomáskapcsolók és tartozékaik