Minőségi fűmagok műtrágyák kedvező árakon.

Minőségi fűmagok, műtrágyák

Aktív szűrők

Miért fontosak a minőségi fűmagok műtrágyák!

Minőségi fűmag műtrágyák a kertekben.

A talaj megfelelő előkészítése, gyommentesítése mellett nagyon fontos a megfelelő minőségi fűmagok műtrágyák kiválasztása. Sok-sok fajta és minőségi keverékekkel találkozhatunk webáruházakban, barkácsüzletekben, kertészetekben.

Azért is lényeges, mivel egy olcsó, vagy nem jól, az adott területre megválasztott keverék területre juttatása után

- amennyiben nem értük el a kívánt eredményt

- bosszankodhatunk és majd a későbbiekben újra vásárolhatjuk a fűmag keveréket.

Ez így drága és időpocsékoló!

Amennyiben egy lépcsőben tesszük mindezt úgy időt és pénzt is spórolhatunk! Véleményem szerint ha drágább de minőségi fűmagot vásárolunk - helyesen megválasztva - a csalódások, felesleges idő és pénz kidobás elkerülhető!

Talaj előkészítése során törekedni kell a teljesen gyommentes, porhanyós, egyenletes terület kialakítására.
A zsákban lévő magokat vetés előtt jól rázzuk jól össze, hogy a különböző magvak egyenletesen keveredjenek el. Kiszóráshoz használhatunk kézi kiszóró készüléket, hogy biztosítsuk az egyletes kijuttatást. A fűmag kiszórása után hengerezzük le, vagy tapossuk le a frissen vetett területet, majd öntözzük be óvatosan a területet.


A vetés után 2 hétig naponta több alkalommal végezzünk kis vízadaggal frissítő öntözést, hogy a földet nedvesen tartsuk, és a gyökeresedés mielőbb meginduljon. Csírázáskor nem jó, ha teljesen kiszárad a talaj, de a túlöntözést is kerülni kell. Amikor a frissen telepített fű növekedése megindult, a talaj nedvességtartalmától függően térjünk át a napi egyszeri öntözésre. Majd a ritkább öntözésre, nagyobb vízadagokkal öntözzünk (4-5 mm/alkalom). Természetesen, ha esett elegendő eső, az öntözés csökkenthető vagy akár teljesen elhagyható.
Csak a frissen telepített gyep 6 – 7 cm-es magasságnál kerüljön sor az első vágásra. A területen az első fűvágásig kerüljük a taposást.

Persze ne higgyük azt, hogy a minőségi fűmagok. Mint pl. a Landsceper Pro ( Everris, Scotts) termékek, vagy a Hesa, Barenbrug keverékei nem igényelnek megfelelő tápozást, nyírást és öntözést. Illetve megfelelő talaj előkészítést, ezt minden körülmények között el kell végeznünk. Viszont ezen prémium fűmagoknál a csírázási arány. Illetve a gondosan előkészített és válogatott magok minősége garantálja az egészséges gyep kifejlődését.

Nézzük meg kertünket és válasszuk ki az adottságaihoz mérten, illetve, hogy mire is szeretnénk majd a későbbiekben használni.

Példa a felhasználás különböző eseteire:

Heti 1-2 játékot tűrő (kevés taposás) minőségi,nagyon profi, szép pázsitgyepet szeretnénk - minőségi fűmagok - Landscaper Pro Fnesse

Díszpázsitot adó, de bírja a taposást is, rendkívül jó teherbíró képességgel, szép látványt nyújt  - minőségi fúmagok -Landscaper Pro Performance

Rendkívül jól tolerálja a sportolást, jó megújuló képességgel rendelkezik, sport gyepet alkot, de ugyanakkor díszítő értékű - Landscaper Pro Superme

Árnyéki és napos részekre egyaránt, szárasságtűrő képessége nagyobb, taposást is elviseli, díszgyep - Landscaper Pro San&Shade

Nagyon jó megújuló képességű, a sportolást és a kerti játékot is jól tolerálja, gyors kelésű díszgyep keverék - Landscaper Pro Spie&Sport

Hogyan tápláljam a frissen telepített füvet?minőségi fűmagok műtrágyák  

Magvetéses gyeptelepítéshez. Gyepszőnyeg-fektetéshez és felülvetéshez is érdemes magas foszfortartalmú, biztonságos, hosszú hatástartamú, burkolt New Grass gyepműtrágyát használni. Amely nem égeti ki a füvet, miközben, 8-10 héten át, egyenletesen adja ki magából a kellő tápanyag-mennyiséget. Ennek köszönhetően a fű gyorsabban kel, és erőteljesebben gyökeresedik, a még gyenge, érzékeny gyökér nem perzselődik. 

Hisszük, hogy minőségi alapanyagokkal lehet szép gyepet készíteni, melyet rendszeres és alapos gondozással nagyon hosszú ideig tarthatunk fenn!

Fűmag

Műtrágya

youtube

Minőségi fűmagok, műtrágyák