Fenyőkéreg mulcs, borovi fenyőkéreg, vörösfenyő mulcs

Fenyőkéreg, fenyő mulcs

Aktív szűrők

Fenyőkéreg, fenyőmulcs, mulcs

-       Prémium minőségű első osztályú barna színű, eredeti fenyőkéreg

-       70 liter zsák kiszerelésben

-       Talajtakarónak használjuk

-       Nedvesen tartja a talajt

-       Elnyomja a gyomokat

-       Agroszövet, geotextília, terfil szövetet érdemes alárakni szigetelésként

Nagyobb mennyiségben kedvezőbb áron:

1-10 zsák 2490 Ft / zsák

11-30 zsák 2390 Ft / zsák

30 zsák felett 2250 Ft / zsák

Akár nagyobb mennyiség szállítása az ország egész területére raklapon egyedi szállítási díj ellenében!

Mi az a borovi fenyőkéreg?

A borovi fenyőkéreg a külső kérge a fenyőfa törzsének. Az erdeifenyő rokona, az elterjedt borovi nevet a faipar által kapta. Eredeti, barna színű fenyőkéreg, más néven mulcs. Bel- és külterületen egyaránt használható, várható élettartama igencsak hosszú, 4-6 év. A borovi fenyőkéreg védelmet nyújt a talaj és növények számára, nem engedi a gyomokat a felszínre.  Elsősorban talajtakarás céljából használjuk, hogy rendezett legyen a kert, sziklakert, ágyás, kiemeli a növények szépségét. A borovi fenyőkéreg megfelelő rétegű használata esetén a talajból csökkenti a párolgást és nehezen melegszik fel, ezáltal nedvesen tartja a talajt, így megelőzi a kiszáradást, továbbá a fenyőkéreg bomlása során számos tápanyag jut a talajba, így a növények is jobban érzik magukat. Összegezve a borovi fenyőkéreg használata egyszerű, gondmentes, így hosszú távú megoldást nyújt egy rendezett, látványos kert érdekében.

Hol használjuk a borovi fenyőkérget?

A borovi fenyő kéreg használata külterületen és belterületen is egyaránt ideális. Főként talajtakarónak rakjuk le dekoratív célból és gyomosodás ellen kerti növények, sziklakerti növények, haszonnövények alá, ágyások rendezett elválasztására a füves résztől, kavicsos résztől, talajtól, hogy mutatós és rendezett legyen a kert. Továbbá alkalmazható sétáló útnak, autóbeállónak a sár ellen. Kertészek is előszeretettel használják, az öntözőcsöveket könnyen elvezethetjük a fenyőkéreg alatt. Beltéren cserepes növényre, terráriumba, egyéb dekorációnak tudjuk használni.

Hogyan használjuk a borovi fenyőkérget?

A megfelelő talajelválasztás nagyon fontos, ezért érdemes geotextília, terfil vagy agroszövet lefektetése a borovi fenyőmulcs alá, hogy ne keveredjen össze a földdel. Átlagos 2-3 cm-es szórási vastagságtól függően egy zsák, azaz 70 liter dekorkéreg körülbelül 2-4 négyzetméter terület lefedésére elegendő.

Fenyőkéreg, fenyő mulcs