Hidrofor tartályok álló és fekvő kivitelben raktárról.

Hidrofor tartályok

Aktív szűrők

Hidrofor tartályok

A hidrofor tartály, más néven tágulási tartály több okból is fontos részegysége lehet házi vízellátó rendszerünknek. Hidrofor tartályok legfontosabb tulajdonságuk, hogy átmeneti tároló szerepük révén rugalmasságot és puffert biztosítanak vízgépészetünknek. Ha a rendszerből csak kis mennyiségben engedünk ki vizet. Először a hidrofor tartály membránjából használjuk azt, így a nyomáskapcsoló nem kapcsolja be máris a szivattyút a hiányzó víz pótlására.

A szivattyú óránként legfeljebb 30-35 ki/bekapcsolást bír ki, ha a rendszer ennél gyakrabban kapcsolja be, akkor idő előtt tönkremehet. Fontos tehát a szivattyúk kímélésére, amit azonban csak a hidrofor tartályok, annak tározó kapacitásával tud biztosítani.

A hidrofor tartályok és tágulási tartályok használata igen népszerű háztartási és ipari célra egyaránt. A hidrofor tartályok tároló szerepet töltenek be, ezáltal a víz tárolásának segítségével nem indítja el a rendszer folyamatosan a szivattyút, például ha csak gyors kezet akarunk mosni. Ezek a membrános tágulási tartályok és hidrofor tartályok egy rugalmas zsákból vagy egy membránból állnak, ami elválasztja a nyomás alatti levegőt a víztől és egy zárt tartályból állnak, mely egy meghatározott nyomással előre fel van töltve. A tágulási tartály és hidrofor tartály levegővel rendelkezik, mely összenyomhatósága lehető teszi, hogy a nyomás alatt lévő rendszerekben vizet tároljanak és fogadják a zárt rendszerben lévő víz hőmérsékletemelkedés miatti térfogat növekedését. Festett és préselt acéllemezből készült, időtálló hidrofor tartályok. A gumimembrán minden tartályban cserélhető, mely egy erős EPDM anyagból készül. 

A tágulási tartályokat felhasználhatóak nyomástartó rendszerekben, hideg és meleg háztartási vízrendszerekben, fűtési és hűtési rendszerekben.

A cserélhető membrános hidrofor tartályok használata kimondottan nyomásfokozó berendezésekben, valamint olyan berendezésekben, melyek szaniter és meleg víz előállításához működnek. Emellett használhatjuk szintén fűtési és kondicionáló rendszerekhez. Mindenképp meg kell nézni, hogy a membrán minősítése megfelelő e a felhasználási célra.

Két féle típusa van, az egyik az álló hidrofor tartály vagy álló tágulási tartály és a fekvő hidrofor tartály vagy fekvő tágulási tartály. Ezek a tartályok számos méretben elérhetőek, legyen az 8 literes tartály, 12 literes tartály, 19 literes tartály, 24 literes tartály, 50 literes tartály, 60 literes tartály, 80 literes tartály, 100 literes tartály, 150 literes tartály, 200 literes tartály, 300 literes tartály, 500 literes tartály, 750 literes tartály, 1000 literes tartály.
A szivattyút a puffer tartályra felszerelt talp segítségével könnyen rögzíthetjük.

Webáruházunkban a tartály csatlakozáshoz szükséges horganyzott idomokat is megtalálja. Amennyiben további segítségre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő kollégáink segítenek. Bővebb leírást és összeszerelési útmutatót az adott termék leírásánál talál vagy tekintse meg az Öntözéswebáruház Youtube csatornáján található videókat, melyek segítenek az összeszerelésben, megfelelő használatban.

hidrofor tartályok

Hidrofor tartályok