Vakondháló, lerakása, vakondháló legjobb árak - öntözéswebáruház

Vakondháló

Aktív szűrők

Mire jó a vakondháló?

A vakondok jelenléte, munkássága ellen a leghatékonyabb védekezési mód a vakondháló, amelynek további előnye, hogy teljesen humánus, tehát vegyszermentes.
További nem elhanyagolandó tényező a használatával kapcsolatban, hogy semmiféle káros hatással nincs a növények növekedésével kapcsolatban.
A kert rendezése, illetve automatizálása érdekében az első nagyon fontos lépés a vakond háló lerakása. Ez garantálja, a későbbiekben a vakondtúrások okozta szépséghibák kialakulását.

Hogyan használjuk a vakond hálót?

Mielőtt a vakond elleni háló lefektetésre kerülne, érdemes a talajt kiegyenlíteni, a mindenféle egyenetlenségek ugyanis cseppet sem segítik a háló kiterítését, valamint annak későbbi hatékonyságát.
A vakondhálót érdemes 25-30 cm mélyen a talajba elhelyezni, így elkerülhetjük azt, hogy a későbbiekben az esetleges talajmunkák során megsérüljön a háló, amely következményeként már nem látná el tökéletesen a funkcióját.
Fontos, hogy a vakondháló kiterítése esetén, mindig fedésbe (15-20 cm) kerüljön le, így elkerülve az esetleges réseket, amely a vakondok számára újabb dúrási, rombolási lehetőséget teremtene.
Amennyiben utólag szeretnénk fákat, bokrokat telepíteni, az sem jelent gondot, ugyanis a vakondháló feletti földréteget könnyedén eltávolíthatjuk. Ezzel a lépéssel máris hozzáférhetünk a vakondhálóhoz, amelyet egy ollóval vagy késsel megvághatunk, így a telepített növény gyökérzetének máris megfelelő mélységet tudunk biztosítani.
A vakondháló rögzítéséhez érdemes vakondháló leszúró tüskét használni, amely kialakításának köszönhetően, erősen és stabilan fogja a hálót rögzíteni, ezzel kizárva annak elcsúszási, mozgási lehetőségét.

Hogyan rendelhető a vakondháló?

Webáruházunkban a könnyebb választás, valamint a jobb személyre szabhatóság végett, széles méretválasztékban találhatók meg a vakondhálók, és a hozzájuk alkalmazandó kiegészítők.


Tekercsek szélessége: 1 méter , 2 méter
A hálón található rácsok átmérője: 15x15 mm , 18x18 mm
Háló vastagsága: 0,48 mm
Háló vastagsága a csomópontokban: 1,2 mm
Háló szakítószilárdsága: 3000 N/m
Háló súlya: 60 g/m2
Színe: Fekete
Anyaga: HDPE (UV stabilizált)
A vakondhálók kiszerelését tekintve elérhetőek akár négyzetméterre vágva is, vagy fix tekercsekben. (20 , 50 , 200 méter/tekercs)

Vakondháló