0.145000 kg
Hunter 9VDC Solenoid

Hunter 9VDC Solenoid

Bruttó ár: 6 868 Ft
Nettó ár: 5408 Ft

336100

Mennyiségi kedvezmény

Mennyiség Kedvezmény Megtakarítás
5 5% Legfeljebb 1 717 Ft
Mennyiség

Hunter 9VDC Solenoid PGV és SRV mágnesszelepekhez.

Ha nem áll rendelkezésre hagyományos hálózati vezérlés, elemes, 9 V egyenáramról működő vezérlőt (Hunter NODE automatika-család) kell használnunk. A meglévő szelepek 24 V/AC mágnestekercseit 9 V/DC működtetésű szolenoidokra kell cserélni, hogy egyenárammal használhatók legyenek.

Kérdése van a termékről?

Hunter 9VDC Solenoid

Főbb tulajdonságai:

- 9V elemes öntözőrendszer vezérlő, öntözésvezérlő automatikához

- vízmentesen szigetelt tekercs

- Szolenoid, mágnestekercs minden Hunter mágnesszelephez

- 9V DC (egyenáram)

- Behúzótekercs magja kiesés ellen védett

- Ellennyomó acélrugó

- átbillenő szolenoid (latching)

- műgyantával kiöntött tekercs

Műszaki adatok:

Feszültség: 9V/DC (egyen áram)

Termékleírás:

A Hunter 9 V/DC szolenoid egy olyan mágnestekercs, mely egyenárammal működik. A Hunter által gyártott mágnesszelepekhez használható fel, a PGV és SRV típusaival kompatibilis. A szolenoid érzékeli az öntözésvezérlő által kiadott áramot, ezáltal behúz a mágnestekercs és az öntözést elindítja. A szolenoid felel a mágnesszelep megfelelő kinyitásáért/lezárásáért. Ezen típusa azért különleges, mert elemes vezérlővel működik, így egy 9V-os elem is elegendő működtetéséhez. Akkor szükséges mágnesszeleppel egybeépíteni, ha a rendszerhez nem áll rendelkezésre szükséges áramforrás vagy a vezérelt rész túl távol esik, és nem tudjuk csatlakoztatni. Így teljesen elszigetelt zónát/zónákat kapunk.

Működési elve:

A Hunter 9V DC szolenoid működése egyszerű. Áram alá helyezve az alkatrészt egy elektromágneses tér keletkezik, mivel van egy vasmag, melyet egy rugó tart a szolenoidban és ez az elektromosság hatására elmozdul ellentétes irányba. A víz elkezd befolyni a vasmag által lezárt nyíláson bele a szolenoidkamrába, majd tovább a kivezető nyíláson át a mágnesszelep elvezető ágába. A membránon található lyuk kisebb, mint a kivezető nyíláson lévő be-és kivezető nyílásai, ezért a víz gyorsabban fog kifolyni a fent levő kamrából a szolenoidban található kamrán keresztül, mint a membrán alatti térből, ahonnan a víz pótlása érkezik. Tehát, nagyobb lesz a nyomás az alsó kamrában, mint a felsőben, a membrán pedig megemelkedik, ez pedig a szelep kinyitásához vezet.

Természetesen ezt a típust is tudjuk kézzel vezérelni, csak elcsavarjuk a szolenoidot a megfelelő irányba. Itt nem az elektromágneses tér hatására emelkedik meg a vasmag, hanem mert kézzel nyitottuk meg. A lényeg ugyan az, a mágnesszelepet kinyitjuk vagy lezárjuk.

Az alábbi videós oktatóanyag segítségére van a működési mechanizmusuk megismeréséhez.

Videó:

336100
Termék súlya: 0.145000 kg

Kapcsolódó termékek